okrašlovací spolek


Přednášky budou letos korespondenční. Prvním „zapomenutým“ je Ladislav (László) Bartholomeides

21.02.2021 17:29

Vážení přátelé a příznivci Rozhledny,

v našem silvestrovském poselství jsme slíbili, že se přípravy přednášek v roce 2021 nevzdáme, i když se na nich nebudeme zatím moci scházet osobně. Název letošního, jedenáctého ročníku přednášek je ZAPOMENUTÍ. Budeme se v něm věnovat osudům mužů a žen z Čech, Moravy, Slezska i Slovenska, na které svět již zapomněl. A abychom my nezapomněli, budeme je připomínat v našich přednáškách.

Přednášky o zapomenutých osobnostech budeme připravovat korespondenčně a dostanete je e-mailovou poštou až do chvíle, kdy budou v roce 2021 povolena shromažďování více osob. A jako vždy – jednou za měsíc každý poslední čtvrtek (s výjimkou prosince).
Korespondenční přednášky budou zpracované v textovém editoru Word a dostanete je ve formátu pdf.

Způsobem zpracování přednášek ve formátu pdf Vám dáváme možnost si tyto dokumenty postupně vytisknout a na konci roku tak získat knihu, ve které bude celkem 78 příběhů. Návrh obálky k této „knize“ Vám pošleme na konci roku.

Pokud se budeme moci sejít osobně, bude přednáška zpracována také v obvyklé formě prezentace v programu PowerPoint. A sejdeme se jako obvykle v 18.30 hod. v salonku Apartmánového domu Lara v BRC Čeladná.

Ladislav (László) Bartholomeides je muž, kterému věnujeme první díl přednáškového cyklu v roce 2021. Přednášku najdete zde. Tady pak najdete termíny dalších přednášek a klíč, podle kterého budeme při přípravě přednášek postupovat.

Vážení přátelé, lépe to zatím nešlo. Dozvěděli jste se něco nového? Je pro Vás tato „vynucená“ forma přednášky alespoň trochu přínosem? Protože nemůžeme diskutovat, napište nám. Určitě odpovíme.

Těšíme se na Vaše postřehy.

S přátelskými pozdravy

Petr Anderle, místopředseda Okrašlovacího spolku Rozhledna a autor přednášek

—————

Zpět