okrašlovací spolek


Třetí knihu "O lidech v Beskydech…" pokřtíme v prvorepublikovém stylu

24.10.2018 18:12

A tak se stalo, vážení přátelé, že světlo světa spatří snad již poslední kniha z oné řady O lidech v Beskydech, tedy celým názvem O LIDECH V BESKYDECH a o pozoruhodných památkách a přírodních zajímavostech III. Velice srdečně Vás zveme na její křest. Uskuteční se v Čeladné 24. listopadu 2018 od 17.00 hod. ve Společensko-kongresové hale restaurace Golf v Prosper Golf Resortu.

Kniha svým vzhledem a rozsahem nevybočuje z řady - tvrdá obálka, formát A4, téměř 500 stran na kvalitním křídovém papíře, stovky barevných snímků, jmenný rejstřík, cena jako obvykle pouze 490 Kč. Vznikala opět rok.

PŘEKVAPENÍ – KŘEST TROCHU JINAK

Klasicky bude kniha pokřtěna muži a ženami, kteří jsou výrobci (nebo žijí blízko výrobců) různých beskydských likérů. Tentokrát se ovšem do rituálu křtu vloží další ženy. Skupinka dam se představí v „dress code“ první republiky a provede křest rovněž místními prvorepublikovými likéry Hermanna Löwa z Koloreda (dnes Frýdek-Místek).

A protože slavíme sté výročí vzniku republiky, bude celý křest doprovázet hudbou dvacátých a třicátých let LAM Trio ve složení Ladislav Kokesch, Aleš Nitra a Milan Holub. Lašskou hymnu opět zapěje lašský král Zdeňa Viluš I. Krulikovský s princeznou, za asistence královského likérníka Libora Pastorka. A vystoupí také oblíbená dětská cimbálová muzika Ondřejníček z Kunčic pod Ondřejníkem, vedená Kateřinou Niklovou. A ještě další překvapení vás při křtu knihy čeká – to nebudeme radši prozrazovat.

—————

Zpět