okrašlovací spolek


Srpnovou přednášku doplní speciální promítání filmu

16.08.2022 20:49

Ve čtvrtek 25. srpna se opět potkáme v salonku Apartmánového domu Lara. Tentokrát to ale bude setkání netradiční. Pravidelné přednášce z cyklu Abeceda Beskyd bude totiž od 17.15 hod. předcházet mimořádné promítání dokumentu z extrémního závodu s názvem B7 - 95 kilometrů, které ti změní život. Film trvá přibližně 50 minut a po něm bude následovat avizovaná vlastivědná přednáška.

Jejím obsahem budou dva rozdílné příběhy z obcí, uprostřed nichž stojí zámek: Hroubovice (okres Chrudim) a Stará Ves nad Ondřejnicí (okres Frýdek-Místek).

Příběh první: KDO ZABIL OTCE Richarda Husche z Hroubovic? Ví se to a bylo to veřejně přiznáno s omluvou starosty.

Příběh druhý: KDO ZABIL OTCE Josefa Ohnheisera ze Staré Vsi nad Ondřejnicí? Neví se to a všichni mlží a tuší. Ani vedení obce dodnes neprojevilo vstřícnost k potomkům mrtvého mlynáře.

Nenechte si ujít tuto příležitost a přijďte na oba programy. Shodou okolností startuje hned druhý den, v pátek 26. srpna 2022, už 13. ročník tohoto beskydského vytrvalostního závodu.

Přednáška trvá přibližně 60 minut. Součástí každé je i prezentace obrazového materiálu, diskuse a odpovědi na otázky. Přednáší Petr Anderle, historik, spisovatel a publicista a místopředseda Okrašlovacího spolku Rozhledna.

Těšíme se na naše další setkání.

—————

Zpět