okrašlovací spolek


Přednášky let 2019 a 2020 budou o znamenitých českých lékařích

14.12.2018 12:37

Čeká nás sice ještě jedna (silvestrovská) přednáška z druhé části cyklu 72 jmen zpod oken, už teď vám ale chceme prozradit téma ročníku příštího. Respektive ročníků dvou, neboť vybranému tématu se budeme věnovat v letech 2019 a 2020. A téma zní: Znamenití lékaři v českých zemích.

Někdy se na ně zapomíná a někdy na ně zapomínat nelze, protože již zapomenuti jsou a nejsou ani vzpomínáni. A přitom naše země má ve své historii mnoho osobností, patřících mezi znamenité představitele vědy lékařské. Lékaři patřili i v minulosti k všestranně vzdělaným lidem, kteří nezřídka vynikli v mnoha jiných oborech. Byli spisovateli, hudebníky, cestovateli, archeology, botaniky či dokonce i úspěšnými profesionálními vojáky. Většinou vynikli také proto, že byli nejen odvážní, ale i zdravě sebevědomí.

V devátém a desátém ročníku zazní každý měsíc příběhy „pěti znamenitých lékařů českých“, jejichž dosud publikované příběhy budou pro přednášky upraveny a rozšířeny. V každém ročním programu nebude scházet ani humorná silvestrovská přednáška, konaná dne 31. 12. v půl desáté dopoledne.

Další informace a kompletní program najdete v sekci Přednášková činnost. Termíny a témata jednotlivých večerů si můžete také stáhnout ve formátu PDF, a to zde.

 

—————

Zpět